


AMENDMENT 0006 (08/26/04) 

1.  Question:  Should groundwater be encountered above design limits, what does the 
Corps propose to do with the water?  Also, should the water be considered contaminated?  
What course of action is expected of the contractor? 
 
Answer:  Specification 02300 3.3.2 states that excavation shall be above the water table. 
There is to be no dewatering activities.  If this situation is encountered refer to FAR 
Clause 52.236-2, Differing Site Conditions (April 1984), included in the Invitation for 
Bid.     
 
2.  Question:  Is Builders Risk insurance required to be provided by the contractor? 
 
Answer:  The Government requirement for insurance can be found in the invitation under 
FAR Clause 52.228-5, Insurance - Work on a Government Installation (Jan 1997), 
located on page 72 of 126.  More specific requirements are located at SCR - 13, 
Insurance - Work on a Government Installation, located at section 00800-15 
 
3.  Question:  See Specification Section 02560.3.6.1.  Are ferrous metal pipe anchors and 
pipe alignment guides required to be hot dipped galvanized?  
 
Answer: Pipe anchors are hot dipped galvanized. Pipe alignment guides are not hot 
dipped galvanized. 
 
4.  Question:  See Specification Section 02560.3.6.1.  Are ferrous metal expansion joints 
required to be hot dipped galvanized? 
 
Answer: No  
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